Македонската опозиция настоява за гаранции от България

Това обяви Християн Мицкоски
28 апр 2022 22:15, Росен Стойчев
65
Македонската опозиция настоява за гаранции от България
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонската опозиция няма да подкрепи включването на българите в македонската конституция без предварителни гаранции. Това обяви председателят на ВМРО - ДМПНЕ Християн Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Той допълни, че премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски е готов да одобри всяко споразумение.

Още по темата
В момента обаче очаква да разбере, дали българският премиер Кирил Петков ще успее да го прекара през парламента.

"За промяна в конституцията е необходимо мнозинство от две трети, а ние няма да допуснем това. Настояваме първо да има реални гаранции за македонските език и наследство", обяви Мицкоски.

Той коментира първите месеци от управлението на новото правителство. Ковачевски оглави кабинета в началото на годината.

Според Мицкоски трябва да се проведе среща за провеждането на предсрочни парламентарни избори. Той очаква реална дата и е готов да определи екипи от своята група, които до провеждането на изборите, да работят съвместно с правителството. Предстоят разговори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Туморът БЮРМ няма място нито в ЕС, нито никъде другаде, освен едното-едничко място, където приндлежи! А именно, на бyнището на историята. Всякакви отстъпки пред безумните претенции на БЮРМ биха довели до края на Българската държава. Защото лъжата ражда поквара, а узаконената лъжа все си е лъжа, макар и узаконена! Македония е българска земя и "признаването" от стана на наши или чужди долнопробни политици, че в Македония живее народ различен от Българския, си остава лъжа. Па макар и "узаконена"!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странна работа - българи основали ВМРО, пък "северомакедонци" си кръстили партията на тази българска организация! Сигурно и сегашните искат обединение с България, също като революционерите основатели!? Ако не - да си сменят името!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
маааа ммаааа таааа
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А българите които са измъчвани и убивани само защото са българи? За тях няма проблеми а? Скапани лицемери. За чуждите евреи се загрижили. Истината е че не ги е грижа за никой просто използват всичко възможно за да плюят по България.
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Вместо да даваме оръжие на Украйна, да си въоръжим армията и да анексираме Македония, та да се свърши веднъж завинаги и Мекедония да е в ЕС.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северномакедонски език и северномакедонско наследство няма. След като се отказват от претенции за държава с име Македония значи не могат да имат претенции че езика им е македонски и нямат македонско наследство. Всичко идва от Гърция и България. Никакви гаранции на кражби не се дават.
40
0
 
10
 
! Отговори
МММ преди 2 години
Обади се поредния Путински клонинг на Балканите.
39
1
 
6
 
! Отговори
а бе,човек преди 2 години
До Пръц Тия хора не искат в ЕС,не го ли виждаш!?Непрекъснато все нови и нови причини,а нашите *** с тяхното "братство"и мерак за ГОЛЯМА политика накрая ще се пoceрaт!Само дето ще го плати България!
38
2
 
20
 
! Отговори
Пръц преди 2 години
Абе кой ви пречи на езика и наследството бе? Макар че какво наследство, това че сте били област в България? Или че езика ви е български? Като искате казвайте му македонски. Само не трупайте наследството си за наша сметка, и спрете да плюете по българите, защото пак ще се чудите защо ви налагаме вето!
37
1
 
26
 
! Отговори
777 преди 2 години
Няма македонски език и наследство бе брат..стига сте се напъвали....
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо толкова бързат? Ще цъфнат и ще вържат...
35
1
 
26
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
За македонското наследство да питат Гърция!
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
измислена държава
33
7
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Ако имахме армия и въоръжение правилния ход е да си анексираме Македония и те автоматично да влязат в ЕС, но уви сме обезкървени :(
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо приемат българско мнозинство в Македония и после бг език и наследство и чак тогава македонско малцинство и македонски език и македонско наследство но там има проблем с Гърция които искат македонско че е гръцко.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mицо не иска СМ да е в ЕС,или да е но да приемем извършения етноцид върху местното коренно население с принуда,убийства и насилие.Иска невъзможното и този представител по разширяването да престане да ни обижда,а да види,разбере сталинския продукт след 70 години.Не вижда ли Украйна ,как ги транслират в руснаци в окупираните територии и как рушат и убиват когато се съпротивляват.И след това пропаганда срещу своите" нацисти,фашисти за да се намразят." Насила хубост не става,с да става не бива"!
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как по-млада държава от мен на36 години да нарежда па сопрете се.
29
2
 
25
 
! Отговори
абе преди 2 години
до кога ше ни занимавате с тая измислена нация и държава ???
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Македонско наследство" много избърза,да си позволи да търгува правата на българите ,а те имат пълно право,живеят там,и чийто предци са създавали българската държава от която СМ е част и не само тя,та да ги търгува с фалшификати на Коминтерна.Може да гарантираме самосталинско т,нал прилича на руската окупация насила фалшиви републики с фалшиви референдуми като сега в Херцон,хоп рублата с обръщение,и хоп руския официален.Начина се вижда.Така е било и в днешна СМ през 1944 г.Мицковски е отдавна з
27
0
 
10
 
! Отговори
fff преди 2 години
гаранция от Франция, от нас ***